29 Mars 2011

Här har vi fortfarande försylda barn. Mario ligger på febergräns och är väldigt trött i kroppen,samt att han hostar massor, så han blir hemma resten av veckan med. Vendela har fått gå på dagis idag och igår. Så hon blev inte "mer" sjuk. William är med försyld, och nojig som man blivit fick en läkare kolla honom igår. Allt var bra, men skulle återkomma om han fick feber.

Jag och Lelle förlovade oss 2003, men min ring försvan när jag väntade Vendela, så har nu äntligen beställt en ny.
blev inte en lika dan då denna ring gått upp jättemycket i pris, men hittade en billigare som påminer om den förra.
Så på Påsklovet då vi ska ju åka på Kryssning, tänkte vi förnya våra förlovnings löfte. Kanse lite löjligt, men Andra förnyar ju singa vigsel löften, och vi har ju inte annvänt ringara sen min försvann.

I morgon blir en ny dag, då vi planera så lite tomater, och plantera om några blommor här, förrut de vanliga.
Just de ska på läkarkontroll med William åxå.
Kram



Sjukstuga 27/3 2011

Igår hade vi en välplanerad dag, Vi skulle på Bytesmarknad, äta lunch hos mormor. Men mormor ringer på morgonen kvart i 7. och säger att hon är sjuk, vi får komma om vi vill, men jag tycker vi kan vänta. Fint härligt vårväder är de och jag tänker vi kan köpa med oss fika och gå upp på Mösseberg. (liten djurpark med fina promenadvägar) Men lelle vill se hur de är med min mormor, så vi köper med vanilj semlor och åker dit ändå....
Vi lagar mat och fikar med semlorna.

Mario har varit otroligt lung och snäll, på bytesmarknaden. Gick snällt och kolla på Grejorna, hittade en ny bamse klocka och en liten ask med trolleri grejor. Betalde samalagt 30:- för sina grejer. Vendela hittade en dockvagn för 50:- liggvagn som hon önskat sig. en påse med några små docker,en babysiter till dockan, o pippi sommarskor. hon betalar runt 85:- för sina grejer.

Vi vuxna kollade ju kläderna. och gjorde lite fynd, till barnen. Sen åkte vi ju till mormor. Mario började nu gnälla att han frös o la sig i soffan med en filt. Känner då att han är kokhet, tar en temp som visar 39,4. kan förklara att han varit extra trött o bråkig i veckan.......

Vi åker hem och får glömma Mösseberg denna gång.
Tar de lungt hemma och gör de vanlig städar tvättar. ect......

Idag kom de 2 extra barn till sängen, Eftersom de är trångt sover Vendela en stund på magen, framåt morgon säger hon att hon gick över eftersom hon spyt i sängen. Hmm

Hon spyde inte mer, men Mario har feber, ont o kroppen och huvudet.


(lånad)

I morgon ska jag och William på baby rytmik, utan pappa då han får vara hemma och ta hand om våra sjukligar.

Kram

23 Mars 2011

Grattis Mamma på Födelsedagen.

Längtar ut till landet, så de är hemskt. Vill bo på en lite gård inte långt från staden. Där jag kan ha mina ninisar hemma utan att behöva åka ut till pappa. Visst är jag glad att jag får ha dem där, men våre enklare för alla om man hade dem hemma. Tänk att ha en egen trädgård att greja i. Ett eget land med potais, morötter örter m.m.

Sen kom våran roliga hyreshöjning åxå. så nu ska vi betala över 7000kr med start redan nu. Visst har vi en stor men väldigt oplanerad 4:a, skulle hellre kalla de för 2,5 på 107kvm Ena sovrumet som vi har till Lekrum har tre ingångar en från hallen/köket, till Vardagsrumet o en in i barnens sovrum, Vårat sovrum finns en ytterdörr, så de skulle kunna varit en hall.

ja nu har jag gnällt av mig lite.........

Idag var jag hemma med barnen själv, då lelle var på lgh visning med sin mor.
Mario gjorde sin läxa, jag skrev inty på kanniner jag sålt och Vendela gjorde sin "läxa" Tog en promenad.....

Kram

22/3 2011

Så skönt att snön är borta, visiligen en del slask. men de är så mycket varmare att de är värt de. Har runt 10grader nu tror jag. :)

Har ätit lunch nudlar sallad skinka o cremfrace inbillar mig att jag åt en nyttig lunch.
William har somnat i mitt knä, nu när jag sitter här vid dator.

Ska snart ner till tvätten, o min stora fråga är ska jag lämna honom i sängen(pappa sover bredvid då han jobbar natt.) ta med honom i sjalen, en chansa att han inte vill äta innan vi går o hämtar syskon, Så jag kan ta på honom och läga han i vagnen. han vaknar nu o käkar, så jag tar någ vagnen.
Då kommer nästa problem, vad är mysigast o inte för varmt/kallt. Overall o filt(ligger på skin) Eller Windstoffen o åkpåsen??? Hatar såna här "mellan perioder" Hur gör ni?

Får fundera......
Ska ju få ordning i Barnen sovrum nu, o sen ut till mina kaniner......


Kram

Längtar tills denna är ute, för då är även barna ute länge....... O de är varm härlig vår......

21/3 2011

De sa bara sviss så var helgen borta, eller över. Men vi han med ett besök hos Farmor o Morfar på lördagen. Söndag var vi på badhuset och badat, premiär dop för William. Grillade med vänner och tog de lungt.

I dag tog vi storstädning i lekrummet och möblerade om. I morgon blir de storstäd och ommöblering i barnes sovrum, och märka kaniner. Så denna vecka kommer de att finnas mycket att göra. :)

Jag Lelle och William var på babyrytmik i dag. William var minst då de egentligen är från 3mån, och William är 6veckor. Men de funkad, även om vi anpassade rörelser efter William. :) En myssig stund för oss!

Nu ska jag forsätta att se på bygglov.
Har bokat en mini semeter till stockholm på Påsklovet, då vi ska hämta dopkläningen, som är hos mamma. Istället för dyrt hotell eller vandrarhem ska vi åka gratis 2dagar kryss. Ska bli så skönt att bara vara och kul för barnen att äntligen få bus med sin lilla morbror.......

Kram


17/3 2011

Så vad kan jag ha hittat på i dag utöver de vanliga?
Älsklingen lämnade på skolan, så lilleman skulle äta, när vi skulle gå och jag var sjuk trött efter nattmatandet.
framåt förmiddagen var vi på lekplatsen, med min Vänina M och hennes dotter F.
Åt lunch, hämtade Mario. Åkte och handlade, lämnade de stora barnen hos morfar. Då jag och lelle skulle vara vittnen på ett bröllop. Min vännina M. har varit ensamstoående till sin dotter. Då de inte fungerade med pappan. Nu har M byt till en tjej. :) Så jag och lelle fick vittna på de första samkönade paret som gifter sig i våran kommun. Vilket var en upplevels, jätte trevlig och vi är så glada att vi fick uppleva detta.

Så Grattis M o I. och tack för en mysig kväll tillsamans med er. och vi ser ifram imot komanande fest och barn. :)




Jag och Lelle ska ju åxå gifta oss om 2-3år. och då blir de kyrkligt. Längtar så........ till vårat budjet bröllop!




Kram

15/3

Dagen började med att jag blev väckt av min far. Han ringde kl 06:08. Jag som skulle upp lite innan 7:00. Hmm
De var en ko som skulle kalva, så han vill jag skulle åka ut framåt morgonen och kolla så allt gick bra.

Var ute strax efter 9, då vi lämnat på skola/dagis. Mötes vi av något så underbart:



En alldeles nyfödd kalv. Så söt lite kviga.

En pigg lite sak, som vi fick hjälpa fram till sin mamma, här blir han ren slickad.

Vi har även bokat tid till Dopet. Då William ska få sina namn. Vi fick tid i slutet av maj. Min kusin ska baka smörgåstårtor, och ska se var jag kan beställa Vanliga tårtor.
Ska baka lite små kakor och mjuka.

I morgon ska jag på Lunch Dejt med kompisen T.

Kram

14/3 2011

Sitter här vid datorn jag och min lille William. Ska snart sova men tänkte skriva här först.
Var på Socialkontoret (så heter de va?) i dag och skrivit faderskap och gemensam vårdnad. De var de någ jobbigast jag gjort i hela mitt liv, med tre barn. Eftersom de var på ef. så var ju de stora barnen med. De hade lite olika uppfattningar varför vi var där.
Fast jag förklart flera gånger, vad vi skulle göra, blev de som ja vet inte vad. Tror barnen blev bort byta mellan bilen och kontoret.
Mario fick försig att de fanns lekrum och började med att försöka springa ut från kontoret, till sitt lekland, lyckades dra av Williams blöja, som satt i bilbarnstolen och slå sin syster.
Vendela blev jätte ledsen och ville inte vi skulle skriva på papprena, de var faligt, och grät och försökte hindra oss. Vi var någ inne i max 10min.  Och jag kan lova att jag har aldrig varit med om så jobbiga barn.

Så fort vi var ute var barnen som vanligt igen, fast Vendela var ju fortfarnade ledsen, och ville inte förklara varför.
Av alla ställen skulle detta hända där......

Min lillebror ska ha en veckas praktik i Marios klass, vilket Mario tycker är jätte roligt, och Jimmy är ju bara hans. :)

Såg på En unge i minuten, Måste bara säga att William, var rätt smidig att få ut. Mario och Vendela var dessu värre.
Kan inte fatta att man vill flera ungar efter man fött en, eller två eller tre. Jag måste vara galen.
Man börjar med att tänka när man ser programet och dess mammor som föder, Aldrg mer. Men när väl ungen är ut har man glömt sina tankar, och kan någ tänka sig en till i framtiden. :)

Kram

13/3 2011

Igår fick vi mer lunch gäster än planerat. Pappa, min ena syster och bror kom och åt med oss, då vi skulle hämta hem höt som vi förvart hos svärmor. med eftersom hon ska säljas snart, så åkte vi och hämta hemmet.

Vi hjälpte sen till med alla djuren. Barna älskar att hjälpa till att ge korna Engelag och Mata lämen med flaskan, i år finns de två st som mammorna inte vill ha, så de får flaska.

Kom hem rätt sent,  då vi såg melodifestivalen där. Så de var bara attbära över de sovad barnen till sina sängar.

Idag har Mario simskola, så han och pappa cyklade dit. Madde kom i sin bil efter jobbet och plocka upp mig och barne så åkte vi till dem. Pappa och jimmy fick ta Lelle i deras bil. Tänk vilket jobb bara för att våran bil inte vill gå igenom besiktningen. I dag fixade vi lite hos kaninerna, så de fick fint i sina burar, så skönt att slippa hacka bort skiten, och så härligt väder att greja i, har de varit i dag.

När vi Skulle hem gick jag och lelle, ungarna cyklade, de var så duktiga då de är ca 4km till pappa.
Nu är ungarna i säng och vi ska se lite tv, med William. :)

Mario i sin "Nya" cykel han fick hem i lördags.

Vendela!

Kram

10/3 2011

Idag har farmor varit här, då vi skulle på möta på Marios skola. Då han har lite svårt med konstrationen. Han är även inpulsiv.

Han blev väg innan och mätt. 129,5 cm o 44kg. Så vi får forsätta fixa med maten. Han har ju svårt att känna sig mät, så vi har koll hur han äter.

Vendela var hemma med farmor. När vi kom hem, var även min lillebror hemma. Han hade slutat tidigare och kom förbi en stund innan han for hem.

Gjord smörgåstårta till Lunch/mellis.

Gjorde Biffar med potatis, sås och grönsaker till middag....

Nu sover alla barn, och i morgon Ska jag gå iväg med Mario till skolan hem, Se till att Vendela äter sin frukost och sen ska Vendela, William och jag till Öppna förskolan, då de är fredag och Nalle gruppen, för lite större barn.

I går var Vendela och Rotade i ett av våra kökskåp. hon fick tag i en receptlåda. Som så klart ramlade i golvet.
Kollade igenom recepten. Se vad jag hittade mellan korten.

De här är jag som liten och min Kära morfar som gick bort den 26/2 2009..... Taget någon gång vid årskiftet 85/86.


Läser runt på olika bloggar och de verkar som hela blogg världen, har börjat tränna. Blir så sugen.....
Har tänk ta fram våra tränings redskap som ligger någon stans och skräppar. Hoppas även på att få en egen dvd box med Zumba.
Får ta tag i de snart..... ;)

Här är en skrattade William och en sovande pappa! :)

Kram.....




7 Mars 2011

Idag börjar vår vandring bort till dagis lämnade Vendela. Mario hade studiedag, så han fick följa med att väga och mäta William.

Vikt 5140g (4065g)
Längd 58,5cm (53cm)

Så han har gått upp mer än 1kg och växt 5,5cm. Inte konstigt att de stramar i str 56. ;) Ska börja plocka bort.....

Sen åt vi Lunch med kompisen J och hennes dotter I. Lelle gick sen och hämtade Vendela så vi kunde snacka lite skit. :) Gick hem med hundarna, tog bussen till Skövde. Har ju sökte efter allvädersbyxor/överdragsbyxor till Mario sen förra våren, men de finns liksom inte i hans strl. Då han är lite rund om magen. :) Såg för någon vecka sen att Ellos hade ända upp till 170. nu drar ju Mario mellan 140/150. Blev jätte glad och skulle beställa. Men man kan ju lämna synpunkter och de hade ju folk gjort. Byxorna var små i strl. och gick lätt sönder, var återkommade komentarer. Letade runt på nätet. De ända som fanns var Po.P. Så vi åkte ditt. Fanns två olika modeller. Men de större strl var små i modellen runt midjan i hans strl. Men den andra modellen som butiksbiträdet visade först som jag var tveksam till eftersom de bara gick upp i 128. Passade jätte bra.

Marios


Vendelas

Ja jag lånade bilderna!!!

Så härligt att de kommit in mycket lilla, så jag och Vendela blev så förälskade i de lilla, med de fick bli denna mössa till henne. William säger ju inte så mycket om han inte får något än, så han får vänta tills han behöver något. Han har ju fått så mycket av vår kära familj och vänner så han är nog nöjd. :)

Sen var mina skor helt slut och sockarna blir liksom blöta när jag är ute i dem. Så jag fick faktiskt ett par nya skor. Så nu har jag förlustat mig för hela våren, och kanse sommaren. ;) Har lite svårt att köpa saker till mig själv, och de är liksom lelle som får säga till mig när de dryper om sockarna, när jag varit ute.....

Sen tog vi bussen hem med tre trötta barn....

I går var vi hos Vänninan T och hennes familj, så barna fick leka både lördag (här) och söndag. (hos dem)

Lelle är ju adopoterd, så här är en bild med William i samma dress som lelle kom till svergie i.



Så roligt att man kan sätta på barnen kläder som man själv haft. Vendela har just nu ett par extra överdargs byxor som jag har haft.

Nä ska med sova nu..... Tidigt upp i morgon och lämna barn, amma, städa tvätta och diska. En hemmafrus vardag. Eller en hemma mammas förmiddag.... Innan de är dax att hämta de små liven. Får se om de råkar följa med ett exra barn från skola i morgon...


Kram








4/32011

Blir så ledsen. Nu har våran gammla bil inte blivit godkänd i besikningen. Har fixa de som skulle, tills vi kom till styrleden, den kostar massor, mer än våran gamla volvo är värd. Så nu måste vi ha en annan bil. Men de finns de så klart inga pengar till. :( Så nu måste våran g:a husvagn säljas så vi får råd att köpa en bil. Hade ju hoppas bilen skulle hålla i hop ett par år till. Min ike. Någon som har en g:a att sälja?? Eller vill köpa en g:a husvagn, som har en lite fuktskada? Nakdelen med husvagnen är att fabriken som tillverkade den har lagt ner, så de blir svårt att hitta delar... Men för oss har de varit så skönt, de två åren vi haft den, bara åka ut med ungarn till en billig camping eller när vi åkt över till gotland o våra släkningar, då man kunnat sova hos dem, men ändå inte behöver vara en belasning, då vi haft vårat egna lilla hem med oss. Men vi får vel spara till en ny sen, om sådär hundra år.  När barnen är stora och inte vill följa med. *snyft*
De som är allra jobbigas är att husvagnen har varit vår älskades morfar. Husvagnen betyde så mycket för honom, vilkent gör husvagnen ännu mer värd för oss.


Barnen sov hos farmor i natt, och jag och älsklingen kunde ta en liten "dejt" En liten fika. William var ju så klart med, men han sov så snällt i sin vagn.

Se så han växer. Blir större o större. :)

I dag ska jag o ungarna baka Pizza till kvällsmat. Älsklingen är som vanligt på jobbet....


Syskonen.....

Kram

3 Mars 2011

Torsdag igen då. Veckorna rullar på med stormsteg. William är ju snart 1hel månad.

I går hade 15 plus i solen, men de var härligt med lite sol. Så vi passa på att grilla korv till mellis. Så härligt att kunna vara ute utan att frysa.

Har varit och lämnat Mario på skola idag. Vendela är ju lediga tor o fre. Så hon får se en lite morgon film idag. Ska försöka ta Öppnaförskolan i morgon, så slipper de bli en morgonfilm i morgon med.

Har plockat in Diskamskinen och laddat tvättmaskinen. Kan ju inte köra dem samtidigt, för då rycker de proppar. :)
Damsugit köket och ska snart mata alla fyrbenta.

Vill så gärna komma igång och tränna. Skulle vilja testa Zumba, men ställa mig på gymmet nu och inte har en anning om steg och grejer. Så har jag budat på ett dvd packet på tradera. Har jag tur så får jag de superbillit, då de kostar 499:- att köpa de i webshopper. Har lagt några kronor, så hoppas nu.... De går ut i kväll, och de finns massor ute.


Sovande william igår!!

Lende William...


1Mars 2011

Hoppas Våren snart är, ska bli så skönt med lite värme.

Idag gick vi in till skola och dagis. Vendela var så duktig, först gick vi upp till skolan lämnade Mario, för att sen gå tillbaka en bit, innan vi kom till dagis! En liten tripp på ca 1.5km eller något....

William var med in och blev kramade o titta av både fröknar och barn. :)

Gick hem och åt frukost, satt vid datorn, villade en stund, innan jag väckte lelle.
Barnen skulle till tandläkaren. Inga hål tack o lov. Marios ena sexårstan håller på att komma upp.
Vendela var lite "låsas" rädd först innanhon ville vissa sina tänder. Hon kom ju på att hon är storasyster då måste man ju kunna vissa tänderna:)

Öppna förskolan i stan fyller 6år, så de hade kalas med tårta och grejer. Tänk de var sexårsedan vi gick dit jag och Mario.

Nu ska jag förbereda lite mat, kålpudding med potatis och sås.
Lelle sover igen, och barnen gör rent hos sina marsvin/kaniner. Ska kolla hur de går för dem.

Kram

RSS 2.0