Nyårsafton 2010

Så var detta året snart slut.
Pappa mina systra o bror kommer, i kväll och ska fira med oss. Så ännu en gång ska vi laga något gått.....

Igår var min Moster här, hennes två döttrar och deras pojkvänner/fästmän. En av dem är i allafall förlovad.
Vi åt byte julklappar och hade de trevligt.

Barnens kusin T kom även. Han och Vendela leker jätte bra i hop, T är född i maj och Vendela är född i agusti samma år. Deras mamma friade till Pappan i julas så nu var T gifta tagen, så varför inte fria till Vendela.?? Så nu har de byt ringar, gullungarna. :)

I onsdags fira vi jul med lelles syster M hennes blivade man D och barnen A och T. Vi var hos svärmor och hade de mysigt med mat, lek o julkappsöppning.


I går fick jag en påminelse hur ont de gör att föda barn huu. Fick en jättestark värk, som som tur var bara blev en. Men kan säga att de kändes. Vill ju helst inte föda innan nyår.

Magen de växer och växer, kan snart inte röra mig som jag vill. Vaknar när jag måste vända mig om på natten, o så ligger de en liten tjej så nära hon kan, så kommer liksom ingen stans. väcker lelle som får gå upp flytta på den lilla damen, så jag kan vända sida, hu tur att de bara är en liten tid kvar....

Vagnen är tvättad, sängen till vis del hoppskruvad, fattas några skruvar, som vi måste hitta snarast, så jag kan vara lung. Men har bädat, med de nya bädsetet vi köpt. Skinet från ikea ligger i. spjälsäng skyddet. Så nu börjar jag känna mig klar. Bara babyskyddet kvar. Sålde den, till en kompis när vi fick missfallet i våras. Skulle köpt en annans kompis babyskydd men hennes pojken använder den än...... Så vi får se......

Barnen leker så fint i lekrummet, med sina nya Leksaker.........
Får gå och kolla till dem nu......

Kram

27/12 10

Julen kom o gick.

Vi firade här hemma, så pappa o mina 2 systrar o min bror samt svärmor o G:a mormor firade med oss.

Länge sen de var min tur eller våran tu att ha Julen, Så massa mat lagades i köket.

Vi började dagen i Kyrkan, Där de spelade upp julkruppan, Barna satt så snällt hos morfar :)

Vi kom hem efter vi handlat lite snabbt, började med maten medans pappa o min syskon hämtade g:a mormor.

Vi åt, kolla kalleanka, kaffe och sen kom äntligen tomten, med massa packet. O Visst man firar för barnen, men visst är de roligt när man får packet, dock inte lika många som när man var liten.

Barnen hade roligt och var glada för sina nya leksaker.......

I dag var vi hos barnmorskan, hade en annan då våran var Julledig, tycker bättre om henne, men känns lite sent att byta nu. Hon hade mer tåla mod än min vanliga, o fast barnen var med o skulle kolla, hjälpa och fråga, så var hon så trevlig o tog de med ro.
Huvdet är fixaret, o hjärtljuden på 145.

Ska åka skriskor i morgon, o nu måste jag lägga barnen igen, de de har gått upp för att leka........


Kram

21/12 2010

Nu har jag börjat med de inte så roliga, som behövs göra varje månad, lägga upp räkningar som ska betalas. Är inte riktigt klart, men får göra resten sen.

I går var vi på På Liseberg, Varje år har de ju Jul på Liseberg, De är ljusslinger över allt, Mys till Tusen......
Lite djur fanns de på Liseberg, Jämt geter, Gotlandkaniner och Hönor, Lidenrödssvin, Gutefår och Renar. Konstigt att djur som man har själv, eller som här, finns hos morfar, ändå är intressanta att kolla på. :)

Alla karuseller som var öppna skulle åkas Minst 2ggr. Helst:)

Kompisen F. Till barna var med, och de hade jättekul i kylan. Tog lite bilder, men barna står ju inte stilla och med bara mobilen så,,,,, Men här är i allafall några bilder även om de är lite sudiga.

Träff med en av kaninerna i kaninlandet......

Ska ner i tvättstugan nu och sen hämta Mario på Skolan, innan han slutar.
Vendela har redan börjat sitt Jullov......

19/12 2010

Hej!
Länge sedan man var inne och bloggade, men har haft fullt upp. Snart Jul och i fyra dagar nu har vi vänt upp o ner på hela Lgh. Ändrat på 3 rum sorterat, tvättat. Massor. Barna får nu dela sovrum, Då vårat som är ett genomgångs rum får bli ett Stor Lekrum, leksakerna ligger ju ändå gämt i "fel " rum eftersom de leker med varandra. De funkar bra hittils. Min Svägerska o Svärmor har varit här och hjälp till, o tur är vel de annars hade vi aldrig lyckas bli färdiga. Sorterat barnkläder i strl. Ordning, Slängt och sorterat till sekondhend. Eller till insamligen Hjälp oss att hjälpa, som själva åker ner med kläderna, till de behövande så man vet att de hittar rätt.

Nä Nu ska jag fixa lite, mer och ge oss o barna lite mat.......Hej på er!!!!

Lucia 2010
Barna har Lucia i morgon på Dagis/Skolan. Så här provar vi kläderna!!!!

12/12 10

När jag var ute hos min kaniner i dag, så passade jag på att göra rent. Gudarna vad de satt. Har hackat is nu, tur att Älskling hjälpte till. Kaninerna blev någ glada, när de fick ny fin halm, engelage, havre o vatten. Fast de är inte kul att knaka is vare sig ur skålar eller burar, men de mår ju bäst ute, så vad gör man inte för sina små????

Barnen hjälpte Morfar o Mormor Jimmy att ge kona vatten, o Fåren Engelage.  Vendela fick följa men Morfar o hämta en ny Bal så hon var stolt när hon åkte i väg i trakton. ;)

Nu hoppas jag att Mario sover, då de är skola i morgon, Vendela somnar någ med snart, Pappa nattar och de händer allt för oftas att hon nattar honom. ;) Men hon är ju ledig i morgon, så de gör ju inget om hon sover lite längre.

Ska städa upp lite i köket nu, så blir de lite trevligare i morgon, när man går upp, för att göra om samma procedur på kvällen igen.

Ska snart gå ut med de fyr fotade med....Kram

10 December. 2Veckor till Jul!!!

Tänka sig i dag är de två veckor till jul. Hur gick de till??? Någon som vill tala om de för mig??? :)

Idag var de Vendelas lediga dag, Men alla 06 var bjudna på teater på musikskolan Kajsa kavat, så hon fick vara med o titta, fick lämna o hämta henne där.....

I dag kom Ungarna premie, de har sålt Jultidningar i hop, o de fick nu var sina bärbar DVder, som de har invikt idag.

Lelle åkte till jobbet tidigare, så hoppas nu han kommer hem tidigare. ;)

Vi var ute o lekte en stund, o då kom tjejen som jag har börjat köpa party light ljus av. Hade beställt, med pepparkaksdoft o relax. Relaxen har jag tänkt tända när de närmar sig o se om de har någon verkan. :)

Pepparkaksljusen tände vi till kvällsfikan, så nu luktar de fortfarande pepparkakor här fast jag inte hunnit baka ut all deg än :) Bakade bröd i dag i stället.

Barna står nu i duchen o leker har inget badkar, men de verkar fungera ändå.

Har haft ont i ryggen som strålar ner i benet undra om de är foglossnings som spökar. Känner även hur huvdet trycker sig ner i åt. Har känt de länge nu, men trycket blir starkare. Undra om h*n redan tänker fixera sig?????

Nä nu ska jag kolla barnen, få dem att borta tänder pyamas och Sängen......

Kram på er o ha en underbar helg!!!!!

9 December 2010

I dag var Vendela på på Upplevelse vandring i kyrkan.
Så här beskrev hon de:
Först gick vi jätte jätte långt, så fanns de ingen stans att bo, men vi skulle få sova i en ladugård, där träffade vi Jesus men han var död. En docka frågade jag. Ja men den levde inte.

Så hon trode de skulle vara levade dockor :)

När barnen var hämtade fick de se på Tingeling, barnen är så trötta när de kommer hem och då går de mellan M:8:00-13:00 V: Tis 7:30-13:30 Ons 8:30-13:30 Tor: 8:30- 12:30.
Sen lagade jag middag, fick tjata ut Pappa att följa med barnen till Pulka backen backom huset. Perfekt, men de går en väg prices intill, så barnen får inte gå själva än.

När de kom hem hade jag diskat, tvättat damsugit,o fixat tomte gröt till dem. Nu efter Bollibompa är de dags för dem att komma till sängen. En ny dag i morgon.......

Till minne av Barnas g:a Morfar o Farfar

Ulf min morfar som inte kan fira Jul med oss i år.
Du födes 27 november 1937 Du lämnade oss 26 februari 2009

Tack för att vi fick ha dig den tiden vi fick, o att mina barn fick lära känna dig.
Även fast du mådde dåligt, kom du hem till oss, busade med barnen, in i de sista. Vi Älskar dig och hoppas att du på något sätt finns med oss.......

Kan inte detta med klista o klippa så min kära pappa fick vara med på ett hörn här. Visst är de fina i sina tröjor :)


Även min svärfar
Föddes 8 Januari 1939 och lämnade oss 24Maj 2010

Tack för den tiden vi fick med dig. Även fast du inte visst vad som väntade, Lekte du någ lite extra med barnen och fanns där för oss lite extra innan din tid var inne. Vi Älskar dig o hoppas att även du firar med oss.........Julen 2007

I dag var vi hos en kompis och hämta henne dotters gamla matstol, ja jag vet vi haren hokus pokus men denna kan man ställa in i tre lägen, så kan barnet vara med när man grejar på samma nivå i stället för att ligga på golvet eller i baby sitter.
Pakat pepparkakor i dag. Mjuka o hårda. På måndagar ska Mario ha med sig fika till skolan, så han får några pepparkor och en bit mjuk pepparkaka, Samt festis.

Nu Spelar Mario i ace på ps2, innan de är dags att släcka lampan. Vendela ska snart med läggas, men än så länge är hon uppe o har koll på vad pappa pysslar med. ;)

Kollade runt lite på kort från förr. Hittade detta fina kortet på min Älsklingar. De är Julen 2007 och vi bodde då i en lite mysig stuga på landet. 3rok på hundra kvadrat. Stor trädgård.  De är en flygel byggnad til ett större hus. Men husen skulle säljas sommaren efter och vi fick då flytta igen efter bara 1år i huset.
På Elementet ligger våran katt Gustav, då ca 6mån.

Mario är 3år och Vendela är 1.5år på kortet.

3 December 2010

Hämtade mitt lilla bus, hos sin kompis där hon sovit över.
Åkte förbi kupan för att kolla jul gardiner, hittade tre lika dana till köket med lika dukar. Så nu har vi julgardiner i hela lgh. Sprang även in på coop o köpte lite grejer till julbaket.
Sen var kl redan ett och Mario slutade skolan.

Kom hem lagade mat. Kotletter och potatis med grönsaker o brunsås- mmuma. Älskling åkte till jobbet, och jag hände upp mina "nya" gardiner när de var färdiga i tvättmaskinen. Älskling ringde han hade kört i diket, han var ok, o försökte nu komma till jobbet, men vet inte om bilen klara av att åka hem i kväll, då de gick lite konstigt. Får se om han kommer hem. Tur att de finns mobil.

Bakade Lussekatter, inser nu att mina bak bunkar är jätte små, så jag fick ta två när man dubblera saffrans degen.
Nu är alla bakade, barnen var med i början, så de Katterna har lite olika form. :)

Har även en pepparkakas deg som väntar i kylen, få ta den i morgon. O någon mjukpeppar kaka,får jag ta då.
För nu är jag så trött, då jag inte han villa i fm, när barnen var i skolan/kompis.

I morgon var de meningen att vi skulle hjälpa min mormor o handla, så får se hur bilrn mår då, Annars får vi försöka låna någon annan bil.

Kram

1 December 2010!


Så var de första december och 23 dagar till Jul! Oj vad tiden går fort. De är även mindre än 2 månader till liten tittar ut. Var på Ultrljud i dag och Allt såg bra ut, liten vägde 2.1kg ungefär. Lite större är normen.

Barnen var hos farmor så jag passade på att köpa Vinterskor till mig, eller de blev stövlar. Tycker de är så svårt att hitta o köpa skor o kläder till mig. Vill hellre köpa till barnen.
Dessa skor blev de:

På skokanonen för 550:- men hade 100:- rabbat på stämpelkortet. :)

I måndags var vi planering inför förlossningen. Fick prata med en Aourora Barnmorska. Ska ta ryggmärksbedövning och lite luftgas, men de ska hålla kolla så jag inte tar förmycket :)

Sen ska jag fråga på min Barnmorska om jag får låna en Tens. Man sitter med en dosa under de första värkarna som är kopplad till plattor som man sätter på ryggen och eller i gymskana, blir som massagen, som man kan ha hemma innan man åker in och även på Förlossningen så klart, varvat med riskuddar.

I morgon är de dax för kontroll........

Kram

RSS 2.0