28/11 2010

Första advent och 6år sedan min lilla MARIO föddes. Även då första advent!

Så idag har mina kusiner o en av deras killar varit här och firat. Morfar 2Mostrar och Farmor varit här o firat.

Han fick:
Spel Barn Alfabet
Bedset med prynadskudde Cars
Jacka/Termosar
Brandbil
Djurtransport
Kor
lite stol

Plus de han fick på Barnkalaset.


Efter mat och tårta gick vi ut i snö blåsten och såg på Tomeparaden.


Kram

26/11 2010

Så sitter man här själv en fredags kväll, som alltig. Lillan sover o min stora spelar tvspel o halv sover. Låter han hållas en stund till. Sen får jag vel gå in o stänga av spelet och tv.

City gross har ju äntligen öppnat, då vi var där på premiärn. Efter vi hämtat Mario o Vendela på dagis skolan. De bjöds på korv med bröd, o festis. Jula hade åxå premiar då de byggt ut för att få plats med city gross plus att få större butik, så de bjöd på smörgåstårta. Så var den maten fixad :)

I går storhandlade vi på City gross, då vi bara handlade lite dagen innan. Samt besikta bilen. Lite att fixa på våran skorotbil, som vi nu ska försöka fixa pengar till. Väntar ju fortfarande på mina pengar från försäkringskassan, o när man ringer säger de alla olika.

I dag tog jag med barnen o badade, länge sen sist vi var i badhuset o själva utan pappa. Han brukar ju vara med, men han börjat ju jobba så tidigt på Fredagar. Men de gick bra o vi hade riktigt roligt. :)

När vi kom hem lagade vi Tackos gratäng. Sen plockade jag lite i köket, var meningen att jag skulle ta barnas rum samt baka lite till helgen, då Mario fyller 6år. * Stora killen * :) Men orkade bara köket, med trötthet och samandragningar, samt känner hur bebben trycker sig neråt, så ja orken finns inte.

Tog med barnen på en kort promenad eftersom hundarna måste ut, Nästa minus 10g inte kul. Då ingen jacka passar, o jag just nu har bara ett par mamma byxor som inte är trasiga. Här ska man ha dessa mammakläder i ca 6-8månader o de kan inte kolla mer än 1-3månader. Tröjorna håller, men inte byxorna. Så är de inte så roligt att gå ut. har försökt fixa en mamma jacka på Hm men Hm som finns här omkring tar inte ens in någon varmar tröja. Utan jag måste beställa. Vet ju inte ens hur de sitter, så jag har avaktat. Sen är de ju bra 2månader kvar innan vi får se den lilla. Får någ kolla typ tradera eller något. Men kallt var de även om de var en kort promenad.

Sen säger de som spår väder att vi ska få -20 även denna vinter hur ska vi överleva? Specielt när de blir så kallt i våran lgh.

Nä nu ska se om jag har lite energi, o ta disken, från i kväll!!!


Kram


22/11 2010

Har fortfarande inte fått några pengar. Försäkringskassan, ska ringa i dag lovade de, efter jag pratat med dem igår. Så vi får se om de ringer eller ej. Skulle behöva göra min storhandling nu. Men men men.........

I Tordags fick jag ett sånt telefonsamtal, som man bävar för. Ambulansen ringde, då min Mormor varit o handlat o lyckas vurpa över rolator på något sett, så hon fick ta sig till sjukhuset, med ambulans. Hon är ändå pigg, för sina 68år, o mamma, mormor o g:a mormor. :) Hon fick sy i pannan, samt en fraktur i skallen o hanleden. Så efter en natt på sjukan fick hon åka hem. Envis som hon är, ville hon inte ligga kvar över helgen, så i dag var jag med henne på återkontroll, allt så bra uta, förutom att hon är blå/grön samt svullen. Änglavakt??? Envis som hon är skulle hon även handla lite, så vi svände för bi ica åxå.

På Lördagen, hade Mario sitt Barnkalas, 19ungar allt som allt. Så de var full rulle. O jag tror att alla hade jätte kul, körde en del lekar och även lite fri lek, som avslutates med fiskedam. Bilder kommer, då jag bara ska få mina pengar o ladda mobilen, så jag kan skicka över bilderna genom telefonen.

Var hos svärmor en sväng i går. o ställde in lite grejer i ladan, som stod ute.

Mario har nu gjort rent, i båda kanin/Marsvins burana, så snart ar de dags för mig att damsuga köket, där vi har dem. ;)
Vendela är sjuk från o till hela tiden, fast hon inte har någon feber de sista dagarna, har hon varit så gnällig. Fick en alvedon förut o nu är hon sig själv en stund. Undra var de är hon har fått???

Kram på er!!!!

17/11 2010

Blir så arg på försäkringskassan. Här har man lämnat in papper i tid, sjukintyg,ect ect. Kollade så alla papper var inne så de inte fattades något. Skulle få pengar i dag. Men de har inte kommit något. Går först in på kontoret i stan, som ser att någon har kollat på papprena den 12, men inte fattat beslut än. Nehä ?? Varför? ingen som vet. De skriver in att jag vill bli kontaktad. Ingen ringer, så jag ringer dem, o frågar. Där sitter en tjej låter inte alls gamal, o kollar en stund, o säger de ringer ju om de är något, lite sådär småsur för att jag kontaktat dem själv. Frågar om de är försenat eller om de fattats något papper?!! Men åter igen, Ja de kontaktar ju dig om de är något. Blir så sur. Vill ju veta varför de är sena men fick inte något svar på de.

Fick nu brev från dem där de vill ha in nya papper. Men förstår inte varför, samt att de även har frågor om förra perioden, som jag redan fått pengar för. Blir alldeles snurrig!

På de ska vi ju ha kalas i helgen, som tur är kommer ju barnbidraget in. Men de skulle ju behövas dessa pengar då man vänatats sig, dem. Måste till Arbetförmedligen i morgon samt försäkringskassan, o reda ut dessa.


Blir så galen, är halvtid sjukskriven o vabbade i Måndas samt kommer få göra de i morgon då lilla är sjuk. Undra om de ska krånglas där med ?????

Läs på allt med fk just nu!!!!Kram

15/11 2010

Nu är Vendela feber fri. Men nu har pappan tagit över och är sjuk :( Alltig något.

Tvättar i dag. Tvättmaskin i badrummet är ju trasig o de har lovat fixa den. Men Men de tar sin tid. Får ringa i morgon o kolla hur långt tid de ska ta till. Så tvättar o tvättar. Tvättar ju annars 1-2 Maskiner om dagen. Men nu har jag tvättat hela helgen o i dag med. Man hinner "glömma" att kolla maskinen, så de tar lite tid ;) De är ju så mycket annat som ska fixat, med sjuka barn, friska barn, husdjur. Ect.

Ska försöka anmälla ungarnas kaniner till en Utställning nu i December. Hur vi nu ska hinna detta. Tur man är hemma. Men de är jätte kul att kolla runt på olika kaniner. Sen ska vi på en i januari och en februari. Sen ska vi ta en första kull på honan. De har Ju hermeliner. Lagom kanin för små barn :) Själv har jag ju Gotlandskanin och Mellenruds kanin. Ska försöka läga lite bilder senare.

Barnen somnade vi åtta. Även hon som ska vara uppe hela natten :) Säger hon själv.
Nä nu ska jag ta en sista vända till tvättstugan.

Hoppas allt är väl där ute så hörs vi........
Kram

14/11 - 2010 Farsdag

I dag var de inplanerat att gå på bio, då de är filmfestival. Vi skulle se toy store 3. Men när lillan vaknade klagade hon över magen. Jag duchar sonen, sen duchar jag själv. O min lilla gnällis ligger i våran säng, o är jätte varm. Tempar o hon har 39.2. Får tvinga i henne alvedon :(. Eftersom de är farsdag o allt, biljeterna redan betalda, så går Älsklingen o min lilla Älskling själva. Ringer kompisen E.  Som kommer med sin mamma o Syster. Så hoppas de får en bra bio upplevelse våra troll.

Jag o Vendela, får mysa lite innan de är tillbaka, så ska vi äta farsdags Lunch hos morfar. Får se om vi vågar oss dit........ :)

De är ju lite lustigt med barn o feber. När en annan har över 38 är man ju nästan död. Men när barnen, har som v. över 39 får alvedon. O poff pigg igen. Även om de dalar när alvedonen går ner. O de är extra mammiga.

Ska gossa lite nu med min lilla Älskling. O vänta in brosan o pappa.

Kram

12November 2010

Så var de fredag igen. I dag är de ju bara Mario som ska iväg till skolan, då Vendela är ledig på fredagar.

Vendela såg Tingeling på Morgonen. Eller som hon säger plingling. :)

Ja la in diskmaskinen och plockade lite. Sen var de dags att Hämta Mario från skolan. Vendela följde med denna gång, o våran cocker simon så de tog lite tid. Men vi var ändå där ett par minuter innan de slutade. När vi skulle gå Var han jätte arg för att han inte fick leka med kompisen D. Men jag ville ha lite lungt nu i min trötthets dvala o varje fredag är jag ju själv så...... Men vi bestämde att D. fick komma på Måndag i stället. Sen gick vi hem i snö slasket.

När vi kom hem var min "stora" lille bror hemma, han slutar 12 på fredag o de går ingen buss, så i bland tittar han in här då han har egen nyckel. Lagade mat, väkte sambon, vi åt.  Älskling åkte o jobbade. Barnen var jätte trötta så vi läste sagor och sen fick de välja en film.... Gissa vilken????? jo Tingeling. Efter film gick vi ut med hundarna. O nu är de jätte över trötta o bara stoja runt.

Ska försöka natta dem nu, innan jag tar ett röj i köket, som jag skulle gjort i fm, men hade inte orken då.

Bakat chokladbollar har vi även hunnit med, som varje fredag.......

Kram

11 November 2010

Här skriver jag om Sidor o så glömmer jag o länka opps!

Här är den första länken http://micahs.se/  - Blivade ung mamma 14år
Och Mirkas blogg http://tiobarnsmamma.blogg.se/

Fortfarande snö här, Fast de är slaskit o halt. Hur hänger de ihop???

Är jätte trött nu för tiden, fast jag läger mig 22. Så har jag jätte svårt att gå upp kl 7 då barnen ska till  Skola o dagis. I dag vaknade jag halv 8. O min kära son var ännu tröttar så de tog nästan en halvtimme bara att komma upp. När han äntligen kom in till klassen var kl 8:25. Ooops igen. Så när jag lämnat barnen sover jag några timmar.
Men barna såg på kvällsfilm trodde jag. O när jag skulle kolla till dem vid halv sex, så sov Vendela i Marios säng och Mario i våran säng. Hade ingen anning om när de somnade, så de var lite svårt att läga dem igen vid 8. De somnade någ vid 9-10 Skulle jag tro.

Nu gör de rent hos sina kaniner och marsvin. Ge dem mat. Sen har jag lovat att Mario ska få spela på ps2.
Vendela får se någon film. Vill inte att hon ska lära sig de där med tv o data spel än.


Kram......

9 November 2010

Snart är jag hemmaförälder på riktigt. :)
Ja en hemmafru utan Barnflicka kock o städhjälp, samt ingan pengar i överflöd.  De är så mycket som ändå ska hinnas med. Fast just nu är jag sjukskriven.

Har fått ont i min rygg och förrvärkar som vanligt.
I morgon om inte snöstormen är kvar så ska jag ta ut Boben, så får Lillan åka på den till dagis om jag orkar dra vill säga Hmm. Vi ska ju gå ca 1.5km sen ska jag ju hem med. Hoppas de är snöstorm i morgon med, så får Älskling köra tror jag.

I dag när barnen var lämnade, var jag så trött o hade ont. Sen hade vi så kallt här med, då kylan blåser upp från golvet o fönsterna så jag villade faktigts lite innan, de vanliga skulle göra som plock plock disk och tvätt. Jag somnade faktiktiskt. Men han göra en del innan de var dag att hämta igen.

Lagade mat och sen var de iväg till Mammagruppen jag o Vendela. Mario går ju på Skattsökarna, barngrupp som svenska kyrkan har.

Så när vi kom hem var de kvälls film, o nu sover min barn. Även Vendela som brukar vara uppe till tio för att hon inte kan sova hur hon än försöker. Men nu sover de iallfall. :)


Var inne på Mirkas blogg i går, från familjen annorlunda, hon är gravid igen o väntar sitt 11:e barn. Starkt av henne att först våga berätta och sen skaffa ytligare ett barn. Men hon verkar vara en sån mamma som klara de mesta. :)

Hittade även en annan Blogg om en tjej som är 15år o ska föda när som.

Jag som tyckte jag var ung när jag var 19 och vi blev med barn. Älskat och vi viste vad vi ville.
Men vid 15??? Ja tror någ de blir bra. Men  Men.

Nä nog om allt. Ska se Äntligen hemma nu och sen House.

Kram


8 November 2010

Nu finns ingen återvändå :) I dag när min son är i Skolan, delara han ut inbjudan till sin klass. Vad har jag get mig in på???????? De är 20ungar vet jag äns vad 20är???

De löser sig någ, Måste bara ha ett bra upplägg så kalaset går sitt gilla gång, utan massa trassel, o de ska någ lösas.
Alla kanse inte kommer, hoppas just nu att några kommer, våre ju vara så trågit för Mario om alla hade fullt upp denn helg. Då ingen har haft kalas innan i hans klass. Han är jätte glad o verklingen längtar till sitt kalas.

Jaja någ om de. Hur ser dagen ut i dag då? Jo ska snart läga en deg. Läste på havregryns paketet om havrebröd-2limpor, Så måste testa detta, blir något annat än matbröt jag brukar baka. Sen ska Vi hämta Pojken i skolan. För att sedan åka o handla in lite mat. Måste även få i lilla syster lite mat med. Då hon skulle vilja äta Alla mål på dagis.

Föräkringskassan o arbetsförmedlingen står även på tur. Ska lämna in mitt sjukintyg från läkaren....

Kram på er......


7 November 2010

Så var lovet slut o Vardagen börjar igen. Ingen sovmorgon för mig eller barnen förrän på Lördag :(

I går på alla helgonen var vi på barnensfarfar grav, samt i kyrkan där de hade tacksägelse.
Vi har egentligen flera gravar att besöka, men de ligger på olika ställen, så vi får försöka oss på flera gravar nästa helg.
I dag tog vi med barn o hundar efter lunchen och gick ner till Änderna för att mata. Så vi har någ gått, Barna cykla ca 4-5km. Så vi var så duktiga, fast de kändes i magen, på vägen hem. :( Samandragningar till tusen, gjorde inte jätte ont men de kändes.

Går in i V. 28, tänk vad tiden går fort, skriver de ofta men de gör de faktisk. Sen om ca 2 veckor är de ju advent åxå och då ska delar av julen fram. Vi brukar då plocka fram adventljustackar o dukar i fönstrena, o adventstacken (med 4ljus). Sen någon vecka innan jul eller när man hinner plockas allt utan granen fram. Grannen pyntas dagen innan eller på Julafton. Hoppas på riktig gran i år, om vi hinner fixa någon annars får de bli den i plast.

I år firar vi här hemma. Så mina syskon och min far kommer, ev min Mormor med. Så innan dess ska de bakas o grejas. Så allt är klart till Jul.

Sen firar vi med Barnens kusin o Farmor, faster o farbor, någon dag, då alla kan. O tillsist med Min mamma och hennes man samt min lillebror.

Så här brukar vi fira 3ggr. :)

Mer om de senare.

I morgon, ska vi åka till Älsklingens jobb o handla i den lilla butiken. typ 2-sortering eller sånt som inte hinner ut i affärena. Så ska vi fylla på våran frys. :)

Snart ska jag o Älsklingen mysa framför tv o se Beck......

Kram
4/11 2010

Så skönt med höstlov. Här är vi inte så någa med att de ska sova i "tid" när de har lov. Min Killen somnar innan nio i allafall. Och uppe tåk mycket tidigare än när de är vardag. Mellan 6-7. Vad är de med honom? när vi ska till skolan har han jätte jobbigt att gå upp kl 7. Men nu när de är lov o han kan sov????

Lilla syster därimot är uppe lika länge som en annan eller mellan 22-23 sen sover hon till 10. Så då kan jag gå upp då med :)

I dag och i morgon har vi tvätt tid då våran läcker o de SKA laga den. Undra när???? Så de är bara att konka med tvätten. Älsklinga får konga ner med tvättkorgen, så tar jag upp lite då och då. Då jag inte ska lyfta tungt.

Mario hade även 2kompisar hemma i dag. Ett syskon par, med 1år i mellan. tjejen går i Marios klass, lekte med Vendela och alla dockorna. Medans pojkarna spelade tv-spel! :)

Vendela har varit jätte arg o ledsen här ett tag, då Mario inte tycker de är kul med dockor, eller leka Mamma, Pappa Barn. ;)

Kram på er!

Bakat och städat!

Tog ett röj i barnens rum idag eller kväll?! När ska barnen lära sig städa själva?

Plockade upp en miljon leksaker, fast jag har tagit bort leksaker, som de kan "byta" med sen, så finns de alltigt massor i deras rum. Våttorkat och damsugit.

Bakat matbröd då allt var slut. Har börjat använda min matberedare, vilket gör en jätte bra deg. ;)

Mario var på Bio med sin ena moster i dag. Då passade jag och Vendela på att baka chokladbollar. De är de ända de bakar. När man frågar vad de vill baka. Ingen fantasi där inte :)

Magen växer och sparkar hela natten, och så fort man gör något mår man illa. Skulle jag inte gjort de i början av graviteten??? Tydligen så ska de börja nu. :(

Ska försöka sova snart, då jag aldrig tycks somna in på natten utan mer åt morgon kvisten, tur man har stora barn, som kan se tv en stund eller leka själva, så mamma kan villa lite innan man måste upp och fixa frukost.

Även om de kan fixa den med. Så vill man ju gärna äta tillsamans. ;)

Kram på er :)

3 November

Hittade lite frågor att bidriva tiden med.  Som jag hittade 2 andra blogar jag följer.


1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?

När jag var 15år började jag åka tåg.......

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Dator skärmen.

3. Vad var det senaste du såg på tv?

Bondeb söker fru.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

22:00

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Städar

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Var ute med hundarna och barn så de fick leka av sig runt 15:00

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

Bloggar och fac.

8. Vad har du på dig?

Mitt Ior nattline

9. Drömde du något inatt?

Ja

10. När skrattade du senast?

30min sedan

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Tavlor , ljushållar med ljus en stor solfjäder kort på barnen.

12. Har du sett något konstigt på sistone?

ja

13. Vad tycker du om den här utmaningen?


Tidsfördrivande o roligt att svara på konstiga frågor.


14. Vilken var den senaste film du såg?

Tingeling


15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Köpa stort hus, Nya bilar, En resa för min kära familj.


16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Svårt, Orora mig jämt för mina barn, har de i skola/dagis.


17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Alla skulle ha rätt till ett värdigt liv.

18. Tycker du om att dansa?


Skulle gärna börja med Afro dans.

19. George Bush?

ja du vad ska man säga???

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

De dom heter. Fundera nu på ett till. Förslag någon???

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

Självklart.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?


Att jag har levt ett bra liv o är välkommen. Blev lite konstigt

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

Alla som vill :)


Blev lite konstigt med texten, men orkar inte sätta mig in i hur man ändra ljust nu! :)RSS 2.0