29 Juni 2011

Visst är lite förvarmt men njuter, om vi nu ska ha en sån kall Vinter igen då ska jag banne mig njuta av varje minut:)
Nu är barnen nattade, dikmaskinen jobbar o Tvättmaskinen står på kö. (kan ju som sagt inte köra båda samtigt, för då rycker de propar. ) Idag tog jag sov morgon då jag vaknade med värsta mägränen, så barnen fick klara sig själva o William låg hos mig hela morgonen, åt lite då och då.
Sen lagde jag lunch egen gjord potatis sallad och grillad flintastek. mmm
När William sov middag, passade jag och lelle på att röja i källaren, så i morgon bär de av till tippen.

När vi var klara var klockan redan 18, men vi hittade en sprutande blomma i källaren, så den har barnen roat sig med under tiden. Så åkte vi ut till pappa en stund o matade o såg över kaninerna. Har ju min kaniner hos min far (en del av dem) Så är där typ 3,4,5ggr i Veckan, då matar o kollar jag över min brors kaniner åxå så vi hjälps åt.
Sen tog vi ett snabbt kvällsbad innan lelle for till jobbet....

Morgon dagen:
8:00-10:00 Går upp fixar frukost o tar tag i barnen sovrum som behöver en rejäl genomgång, barnen är förstås med och får sina uppgifter.
12:00 Lunch och i morgon blir de tacos som mario har beställt. Sen tippen.
14:00-15:00 åker o hämtar hö.....
18:00 ev drar vi en sväng te hjulafton i Lidköping......
20:00-21:00 nattar barn tvättar /diskar :)


Hur blir eran dag??


Kram


Bilder
27/6 2011

Sitter är o planera o kollar budjet till våran husvagns semester, vi ska så långt som till Torsö o bromö.

I helgen firade vi medsommar med mina syskon(utom james)  o min pappa vi tog Tåget till lunnsbrun hade med lite fika, o barnen fick var sin liten peng att köpa låter ect för. Mario Vann en Väska med handuk o vattenflaska, han var så lycklig, han dansade runt några gånger sen var han färdig så jag o mario gick runt lite medans min lilla syster Linda forsatte dansa med Vendela. På Lördagen firade vi midsommar med g:a mormor pappa o mina syskon var med. Åt lunch hos mormor innan vi drog vidare till Suntack forsatte firande, häst o vagn körde runt barnen, o de åkte flera gånger. Choklad hjul o lotter även här, barnen fick en liten peng och Vendela vann en Godispåse o något mer som jag inte minns just nu..... Ju just de en litet delfin att bada med. Mario vann inget men fick tröst pris en bamse och hans dag var räddad. Jag van en Skrivbordslampa med gammal still och en chokladbit på chokladhjulet. :) Samma som fredagen dansade bara Linda o Vendela, Sen gic vi som vi alltig gör Tipsrundan, o i mitten blev vi bjudna på fika, som de sålde i byggdegården.

Så 2härliga dagar har vi som vanligt firat Midsommar fast lite kallt för att vara sommar. Fredag hade vi bara 15grader o Lördagen 17-18grader.

Söndag spenderade vi på sommarlandsbad i värmen. :)
Idag hjälpte vi svärmor att flytta lite grejer till lgh.

Hoppas lelles mobil kommer i morgon, så jag kan lägga ut lite bilder....


KRAM

22/6 2011

Idag firade vi midsommar med Öppna förskolan, o som vanligt ska de regna. :) Vi hade med oss egen dryck o de bjöd på smarig jorgubbstårta. Men de var så vi kunde forsätta dansa och fika ute. Tidningen tog kort på Vendela så nu hoppas vi att de finns med en bild i morgon eller så.

Vendela har lite svårt att sova, tror hon har lite sommarlandsfeber. Ska ditt själv i morgon med alla ungar. Vi tar bussen kl 9:30 dår försvann min sovmorgon, o kommer förmodligen vara där till 17:00 eller så. Kompisen M o hennes dotter F kommer lite senare för att umgås med oss. Lelle jobbar fredag vilket innebär 15:30-24:00, ja han slipper ju jobba midsommar i allafall.

Vill så gärna flytta, samtidigt som jag aldrig mer vill flytta. Vill ha större, helst på landet på en liten gård, samtidigt som jag vill på Centralt. Ja visst är jag knäpp! :) Så småning om kommer vi behöva större, o speciellt 2 toaletter helst med ett badkar. Men just nu får vi allt bo kvar här i minst 3-4år till har vi som plan, sen hoppas vi kunna köpa ett radhus eller liknade. Eller hitta en gård till hyrköp o hoppas att de inte ändrar sig efter ett år eller så, brukar ju ha den oturen.


Morgon dagen!
8:00 Väcka barn
9:30 bussen till sommarland
10:00 är vi inne.
17:00 åker vi hem o barnen lär ju rejält trötta.
18:00 tvättar diskar packar upp
20:00-22:00 Hoppas jag barnen sover och jag själv går till sängs......

Kram

21/6 2011

Idag tog vi en fika på Citygross, eller ja barnen tog korv m. bröd Gillar deras fika priser ;)
Passade på o storhandla, o införskaffa även en ny pickninkkorg/kylväska, då våra har get sitt.
Var även upp på Klädhuset för att införskaffa en solhatt till William, men de hade bara lilla o rosa, Hmm
Lämnade av barnen på Djurverstaden, o sa till fröknarna att inte låta mina busungar gå hem själva.

Så nu är jag lite barnfri, då William sover. Så istället för att tvätta, diska o städa sitter jag här... Eller jag har planerat att hänga upptvätten om en stund, innan jag hämtar barnen.

I dag blir de tackos till middag/lunch får de bli i dag.

Funderar lite på hur länge jag ska amma, vill ju inte han ska bli förstor, för då tror jag de blir svårare att sluta runt året? Delammar ju just nu, han får lite smakportioner o en flaska om dagen, då han blir arg på mina bröst eller suger i all evighet, då gör jag i ordning 120ml. De andra blev ammade till 6mån men de sista månaderna fick de endast 1 ggr om dagen, så så sett ammar jag ju Willam mer.

Nu hör jag att han ropar ska ditt så han får lite mat....


Kram

20 Juli 2011

I dag köpte vi sommarlanskort, eftersom vi mest kommer att åka på dags utflykter, o lelle kan ju behöva sin sömn även på sommarlovet. ;) Så idag var vi där en lite stund, för kl 13 var barna anmälda på Djurverkstad, i dag var de Ponny på schemat, jag o lelle åkte hem, lelle blev sjuk, så när jag skulle natta William för hans ef tupplur, sommnade jag med. OPS! 15:20 vaknade jag och barnen slutatade 15:15, så vi fick lite bråttom, men när vi kom dit fanns inga barn, lelles Kompis H ringde han var utanför oss, vi frågade om han såg några barn, o de gjorde han 2barn som gått genom hela stan SJÄLVA!!! Blev lite arg o oroand tänk om något hänt, ringde till de som annornade djurverkstan, de sa att barnen sagt att de fick gå hem. Vad då fick??? Så om en snart 5åring och en 6.5åring säger att de får gå hem själva genom hela stan kollar man inte upp de då?????

Så nu har jag köpt en enklare mobil, som de får ha med sig i morgon, så jag kan ringa dem, om jag skulle bli sen, eller inte hitta dem.

Har haft en trevlig helg med massa att göra, min syster tog Studeten *Grattis Linda*Nu ska jag natta en övertrött bebis som inte alls vill vara hos sin pappa!

Kram

16 Juli 2011

Vi startade dagen med att lämna Mario på skolan, åkte sedan ner till Kyrkan där de var skolavslutning.
Jätte fint, barna sjöng o några av de större barnen spelade sina instrument, fullt med folk var de åxå. Överallt. :)

Sen följde Morfar o Morbror Jimmy hem till oss och åt Jordgubbs tårta som jag bakat. De var tyvärr tvunga att dra då Min lilla syster barnas moster tar studenten i morgon o han hade en hel del att ta i tur med.
Lelle gick o la sig och barnen lekte i tältet, de bara älskar att leka i de. Av någon anldening så leker de att de sover o då ska alla kläder utan underkläder av. :)

Tyvärr håller lelles mobil på att ge sig, och de går inte längre fota med dem, så just nu har jag inga bilder. :(
Men här kommer en på William.

Så sött.

Gick till Netto o köpte korv, då vi åt korv med bröd till Lunch. 5kr för 10korvar.
Barnen varierade med att leka inne o ute, de fick även spela en timme, prinsses på ps2 Vendela håller på o lära sig. :)

Satte in fläskfelé o potaisgratäng i ugnen, och tog sedan med hundar o ungar till Vattentorn parken, där vi tränade med hundarna en stund, sedan gick vi till lekparken, ringde lelle som var hemma o sov o bad han kolla maten, den var klar och vi gick hem och åt. Min syster ringde och behövde hjälpa att kolla en hage då en kviga sprungit ut. När vi kom ditt hade kviga tatas sig in själv, men stängslet behövde lagas.

Åkte ut med trädgårds möbler till pappa då de kommer en hel del folk i morgon.

Nu har Lelle åkt till jobbet William sover och barnen ser påBananer i pyamas.

Så har min dag sett ut hur har eran varit???


Kram

14 Juni

Känns som sommaren svisar förbi. Vi är ju redan i mitten av juni.

William har börjat sista i Lära gå stolen en stund, han trycker på knappar och kollar sig runt en stund så jag kan göra något annat , tills han säger till att nu har jag tröttnat.
Han får nu gröt någon gång runt 10-11, framåt ef får han lite frukt och sen lite mat, när vi äter middag, bara lite gran, men så han med kan vara med och äta. Fikar vi brukar han få några majskrokar att smaska på. Vi tycker de är jätte mysigt.

Min lillebror Jimmy är här en stund, imellan två aktiviteter.
Mario kommer snart hem och de är dags att hämta Vendela, i morgon är de hennes sista dag.

Hoppas på fint väder i dag med, även om de regnade i natt. Men nästa vecka ska vi skaffa sommarlandskort och drar då ditt, med några kompisar. Ska bli så skönt att göra något annat, än hämta/lämna, Skola/dagis ja ni vet.

Har funderat lite med dehär med jobb, ska ju vara hemma med William tills han blir runt 3år, då hoppas vi han får plats hos dagmamma. Lelle kommer vara hemma under sommaren, då jag sommarjobbar, för hoppningsvis.

Men skulle vilja ha någon natt eller liknade i veckan, så barnen inte märker av att jag är borta. Men så vi kan få in de lilla extra o gör roliga saker för. De finns ju städjobb, 2tim/dag, skulle vara perfekt, men de finns inte här i skara utan bara i skövde o lidköping. Så typiskt. o de är knappast värt att Pendla för 2 timmar.
Jaja när vi väl kommer ditt, så kan de ju ev, finnas något här med. Vi får se. :)


Hoppas ni får en underbar dag. Kram

10 Juni

Ska snart försöka få in bilder från Dopet, här är i allafall Tårtan!De var även en liten Dop funt med en sovande Bebis i men den kom inte med på bilden.Barna har klätt ut sig på Vendelas Dagis Avslutning!!!


Kram

9Juni 2011

Så har man överstökat två familjefester/kvällar.

Igår var vi på Marios skola, de går i f-2 blå så de sjung några sånger, sen hade de större barnen varit med i talangjakten på skolan, så fick vi se några dans nr åxå. Pengarna som klassen samlade in på skolan blev någt träd han inte uppfatta vilket.

De föräldrana som ville hade bakat så massa kakor fans de att välja på. 20:-/familj och pengarna skulle gå till aktiviteter sista veckan.

Så i dag var vi på Vendelas dagis, tyvärr så var de regn i dag så alla föräldrar o syskon på två avdelningar fick knö is i ett rum, då barnen sjöng flera fina sånger för oss. Sen var de fika från medhav fikakorg. Alla femåringar fick med sig en bunt med teckningar o kort på sig. Som vi spara för framtiden. :)

Testade Luddes ryggsäckPå ludde i dag eller klöverväska som de heter, när vi hade handlat fick han bara hem en del av maten. Då bli promenade lite jobbigare o ger mer. :)

Nu sover pojkaran utan Vendela hon skulle vist ta en kvälls duch, o hon ska ju inte upp så tidigt i dag så ok. Men en sväng till Öp. förskolan får de allt bli med mina två  "minsta".

Ska snart ta en sväng med hundarna, kan ju inte gå så långt så de får bli typ runt huset eller så.

Dagen i morgon....
8:00 Mario ska vara i skolan
9:00 Jag Vendela och William ska till Öp. förskolan.
12:00 Öp. förskolan stänger och vi gåt hem lagar lunch
15:00 lelle åker till jobbet.
18:00 börjar fredags myset
22:00 hoppas jag att alla barnen sover.

Kram.....

Tävlar

kidelin
Jag tävlar hos tiobarnsmamman om ett presentkort på 500kr från Kidelin.


Tävlar

kidelin
Jag tävlar hos tiobarnsmamman om ett presentkort på 500kr från Kidelin.


7 Juni 2011

Hinner knappt blogga längre som ni någ ha märkt, alltid är de något som ska göras.
Vi har redan hunnit bada 4ggr nu när de varit så varmt. William 2ggr, då han bli så varm, o är helt utslagen av värmen stackarn. Har lagt plast lakan  i vagnen, så där får han ligga alldeles naken, i skuggan. Inne är de alldeles för varmt att vara, så vi får försöka vara ute så mycket de bara går.

I dag så kom de regn, åska o blixtar massor, lite mysigt var de allt. Så nu väntas de regn fram till helgen. Vi han i allafall bada innan ovädret kom. :)

I morgon har Mario familjekväll i skolan, o Vendela på Torsdag. Sen går de nästa vecka innan de får sommarlov.

Kaninungar har de kommit med Gottisen Lina har fått närmare 10st. Har bara räknat lite grovt än så länge. Hoppas nu att Mellerudshonan Amfora vill ta sig.

Ska snart renovera mina markburar, så de börjar ge sig, de råkade stå ute hela vintern, skulle ha ställt in dem men snön han före.

Min pop solhatt kom i dag, som jag vann på tradera, Tyvärr var den lite stor, men nästa sommar kanse eller i slutet av denna. Får vi hoppas. :) fick den för 17kr plus frakt så de gör inte så mycket.


Nä ska snart baka ut mina syltkakor, då jag kryssade i ja på fika bröd skänkes till Marios familjekväll. Fikat säljs sedan till själkostnadspris, då pengarna ska användas till aktiviteter nästa vecka, vad de nu kan vara.


Kram

3Juni 2011

Började dagen på Öp. Förskolan Väninanan M o hennes Dotter F var där. O en mormor med sitt barnbarn plus en till med sitt barn, kan säga att de var rätt lungt, :)

Väninan M följde med hem då hon skulle på ett läkarbesök senare.

Har fått tillbacka den *s*tans mensen. Vill inte! Vet inte om mini pillerna skyndar på, men de är inget roligt. Sen har mensvärken tillbaka, Så nu har jag villat/sovit sen typ kl 18 till nu vid 23 tiden. Tycker synd om barnen, men William har sovit med mig och barnen har sett på fem myrer är fler än fyra Elefanter. :) Mario har somnat, men som Vanligt är Vendela upp.

Barnen tog ett längre bad i dag. :) tappade upp polen för ett par dagar sen, men de är nu först som Vendela har varit i riktigt länge o njutigt. Mario badade en lite sund, men han är inte riktigt ok, tror han är påväg att bli sjuk. Åt inte sin lunch, men några isglassar har slikit ner. Han brukar äta och man får stoppa honom, så något är de.

Lelle jobbar som vanligt till 1 i natt o i morgon från 9-15 trodde vi skulle ha långhelg men inte då. Men får ju ha honom hemma i 6veckor i sommar, så ska inte klaga. :)

När jag var sjuk förra veckan var ju lelle hemma o tog hand om barn o hem, o nu säger han att han beundrara mig, som gör de varje dag. haha tänk nästa sommar då han ska vara hemma hela sommaren, då jag hoppas på sommarjobb. Men de är ju kul att de uppskattas de jag gör, även om jag inte hinner så mycket mellan allt som ska göras. :)Hoppas ni andra har en riktigt härlig lång helg.


Kram

RSS 2.0