30/1 2011

Dagen har lunkat i lung takt. Mario i skolan kl 8. Men Vendela skulle vara på dagis 9 var inte där förren 10. Hon säger att hon inte vill o att ta på sig en strumpa kan ta en timme bara de. Hade jag veta att hon verkligen inte ville dit, hade hon själklart fått vara hemma. Men när hon vel är där o jag har gått, funkar de jätte bra o gumman vill inte åka hem sen när vi hämtat.

Sen åkte jag o lelle till Kupan o Shoppade loss :) Hittade Pippi Gardiner som ska upp i Vendelas rum snart 10 :- Mario hittat vi en tjock tröja 15:- En bunt med sereitidningar 2kr st. 3Kasset band 5:- st 2 till mig o en till barnen. En Video film 1kr O för er som störs sig Whs film....  En virkad duk 10:- Så 65kr fattigare gick vi ut från affären.

Vi Spenderade sen några timmar på Öppnaförskolan, där William fick leka av sig. Vi fikade o var med på sång samligen.

Lämnade in de sista papprena till ansökan om vårdnadsbidraget. Så nu ska Vi lära oss att leva på 3000:- plus lelles lön då. O de ska gå. Spara även pengar till höstens Semester...... Malta.

Vi handlade lite på coop, lelle hämtade Vendela o jag lagade Keba tallrikar till hela familjen. Lelle åkte till jobbet o jag forsatte med städ, lek ,tvätt lek och disk.
Sen håller jag på att flytta bort Alla leksaker som är i Vendelas rum/hörna till Vardagsrumets lekhöra. Tror hon får lättare att sova, då barnen bråkade om vilken film som skulle ses satte jag husvagnes/köks tv hos vendela.

Bjuder på dessa gosingar

Dessa grabbar finns nu till Salu :) Gotlandskanin på Genbank!!!
För er som vill  läsa mer om mina kaniner Lantraskaniner

Kram

28/1 2012


Dagen har varit lugn, sov till 9, Sen låg vi i sängen hela familjen o myste någon timmer till.
Så de blev en sen frukost,. Fick bokstavligt talat slita 2nitendo spel från 2barn i dag, o så gick vi ut allihopa, hundarna fick springa omkring och busa. Mario o Vendela körde om kring William i pulkan, fick lite hjälp med kaninerna, då de skulle mata, vattnas o halmas hos dem idag.

Sen var de dags för lunch o i dag serverades de makaroner o köttfärsås.
Lelle o Mario åkte med en gamal kurra, säng till några vänner som hade mer behov av den än vi.
gjorde rent hos kaninerna o Marsvina inne. Har köpte ett halmpellert som ska ta bort urinluten. Så lade först ett tjockt lager med spån och sedan halmpelets där de brukar kiss, så nu ska vi se hur de funkar.....
Sen var de dax för mys till gladiatorena med räkmakor o chips.

Försöker fina tips på bättre burar till Marsvina, som inte spånar o har mer plats för bus. ;) Har hittat en del på blocket med de är så långt bort. Letar även efter en Marsvinshona till, så vi kan få flera söta ungar här.

På måndag ska vi till försäkringskassan o få intyg på att vi har tagit ut 250dagar hos dem, så vi ska kunna få vårdnadsbidraget snart. Så snart kommer jag bli rik med mina 3000:- i månaden ;)

Å 2av mina vännimor ska ha barn i Juli, blir så bebis sjuk, Ska mysa med deras små i sommar. :)

Kram

17/1 2012

Undra varför man alltid känner sig så fattig, så här dagarna innan barnbidraget, fast vi har mat o både kyl o frys, så känner man sig jätte fattig. Känner ni med så? En 500:- är jätte mycket pengar, nu har vi ju lite mer än så men de får inte röras förrän de ände målet de är öronmärkta med. :)

Igår kväll gjorde jag en ny hemsida med våra kaniner , skicka gärna in o lämna en kommentar i Gästboken.
Den är långt ifrån klar, men lite finns allt inne på sidan.

Vad man är seg dessa dagar, vi har haft dimma hela dagen o de är kallt, eller inte om man gemför med i vintras.
Sen har jag ju en regel här hemma och de är att man ska ut o leka varje dag, just nu känner jag att de räcker med den utevitselsen barnen får i dagis o på skolan, vi får ta igen de i vår och sommar då man ändå är ute 24*7 ;)

Mario har blivit jätte noga med att städa sitt rum efter skolan, han plockar upp, damsuger och lägger på mattor, undra när de ska smitta av sig på lillsyran.........

Så sköt att slippa tjata på ett av barnen :)

De verkar bli ett babybom år i år, i sommar vet jag flera vänner o bekanta som väntar smått, blir så avis o bebis sjuk.... Även om jag vet att jag vill ha ett till inom en 2årsperiod, så blir känner jag mig inte riktigt redo än......
Även om Williams förlossning var så smidig så har jag inte glömt smärtan än huuu.

Var på ett Bouce pass i dag på gymmet, så skönt att komma bort ett tag.

Lelle är på jobbet nu, William sover ska snart väcka honom. Barnen ser på film, o ingen är sugen på Kvällsmat hmm men får fixa lite ändå, för så snart de ska sova kommer de bli så hungringa. ;)

Kram

Fredagen den 13 Januari

Vad tror ni är fredag den 13:e en otursdag?

Våran dag började som vanligt, lelle fixade o lämnade Mario på skolan, Jag var jätte trött tränar ju max (så tungt de går) o tränade i går, så hade en sådan träningsvärk. Vendela och William fick frukost o jag försökte undvika att gå upp. Men efter nio någon gång var jag tvungen att gå upp, då William inte alls var med på att leka med Vendela utan skulle vara hos mamma, när hon (jag) bär runt honom. :) Tog mig själv frukost, o runt 11:00 hade jag tagit på barnen, eller Vendela gör ju de mästa själv, Så fick hundarna ut o röra på sig. Lelle kom ut och vi gick till Lekparken för att leka av oss lite. :)

Hämtade Mario strax innan 12 då han skulle på astmakontroll, gick hem o Vi tog lite snabb lunch o åkte.
Tyvärr vissade Mario världen att astman är tillbaka, så i slutet av Januari ska vi träffa en läkare. Barnsjuksköterskan vi träffade i dag var kanon, han pratade på ett sätt så Mario var med på noterna, han tog sig tid att fråga på alla tusen frågor, o lätt Mario vara med o förbereda vissa moment, topp betyg till han.......

Fick ett telefonsamtal o ska på anställningsinterljuv om 2veckor. Hmm jag ska ju vara hemma med mina barn.
Får jag jobba kommer de att gå att lösa o William behöver inte börja på dagis. Lelle kommer att gå ner i tid och vi löser allt då.

Kaninerna är matade barnen utfodrade eller var de tvärtom? ;) Hundarna ska snart ut igen.......
Sen blir de tv o slapp resten av kvällen..........

Så här tränade jag i går:


Cycklade 10min
10min promenad gå band

Knäböj 5*5 maxade på 60kg länge sedan man körde o kommer inte ihåg mitt gammla rekord men helt klart nöjd. Bröst 5*5
Mage/framsidan 5*5 maxade på 80kg.
Axlar 5*5 80kg maxad
mage med hantarlar sida 5*5
Rygg (någon maskin man satt i o tryckte upp en rulle. maxade 80 kg (tror jag)

En rolig grej när jag vägde mig innan träningen vägde jag.....
Men kom på när jag tränade att jag vägde mig med skona, vägde mig igen efter o vägde 3kg mindre, så är vågen knäpp eller tränar man bort så mycket under träningen? för att sedan få tillbaka dessa kilon? någon som vet?

Fick även hoppa in o jobba i onsdags o farmor fick hoppa in de två timmarna som blev i mellan jag slutade o lelle får till jobbet, de strullar o grejar så på lelles jobb o ändar sådant som är bra till något mycket sämre så lelle ville inte ringa in o krångla mer än han behövdes.......

Nä i morgon är de skola, så bussen dit i morgon bitti. :)

Kram

9/1 2011

Nu var de sista dagen innan mario ska till skolan, vilket betyder Välkomen rutiner ;)

Var på gymmet i dag, så skönt o nu har jag bestämt mig.

Mån gym tis pass Bouse onsdag långpromenad tor gym och lördag långpromenad, Vilo dagar fre o sön, man går kortare promenader för hundarna ska ut o barnen till skola/dagis o öp. förskolan. För nu ska jag gå ner i vikt, ska även försöka följa denna lista över mat så med m eller l är nyttig mat ja ni ser själva när man går in på länken.

Kommer att skriva om min träning kost o hur de går att gå ner. (orka ha två bloggar :))
Men kommer inte skriva min start vikt de vågar jag inte kanse senare. Men skriva om o hur mycket jag går ner i vikt o hur många cm man minskat runt midjan.
Äfter som jag tränar kommer ju en del fett bli muskler o muskler väger mer än fett, men de vet ni vel redan :)

Så här blev träningen i dag

Cyckel 15min - Tack gud för att de finns tv i cycklarna.
bröst- 5*5 (kommer snart lära mig vad övningen heter egentligen)
Axlar 5*5
lår fram 5*5
lår bak 5*5
Mage 5*5
rygg 5*5
en maskin som tar hela överkroppen 5*5

Detta tog ungefär en timme. Vendela såg på katten Gustav under tiden i film rummet.

Så Önska mig lycka till!

Idag har vi haft en riktig pyssel dag men pärlor så har en del pärlplattor att smälta.

William mår myckat bättre nu men vågar inte äta som han borde, just nu lever ungen på kex, välling o bebis Yougert. Men en ny dag i morgon o ska göra ännu ett försök att få ungen att äta lite mer i mat väg. *Älskade lilla vän* Han har säker gått ner något/några kilo som måste upp.

Mario min stora killeVendela min stor Tjej
William min lilla/stora killeNä nu ska jag göra något jag inte får överaska Älsklingen med väldigt sen middag när han kommer om en stund från jobbet!!!

God natt o kram

4/1 2012 bloggar från mobilen, men kan bara skriva i detta fält. den första bilden se tagen på sjukhuset, innan vi får komma upp på avd. den andra bilden är när vi kommit hem ser ni vad smal gamla blivit lillkillen. kram


2/2 2012

Här har de hänt grejer.

Vi firade jul hos pappa, vi hade en "riktig" tomte. Alla barnen var helt exsatiska. Vendela var inte rädd hon o snart satt hon i tomtens knä o jätte nöjd. ;)

Barnen fick fina Julklappar, o eftersom jag hade jobbat kunde vi köpa extra fina Julkappar. ;) Mario fick ett nitendo Ds av oss o man kunde höra lycklan i rösten, visst fick han mycket mer, men tror de var de bästa.

Vendelas bästa var Skrållan dockarn hon fick av morfar, hon är helt övertygad om att de är en "rikitg" docka som hon utrycker de. ;)

William var försyld o sov när tomten kom, men de bästa var någ en ikea mjuk fotboll, han bara älskar att kasta om kring med den och vem vet kanse har vi en liten fotbollsspelare ;)

Jag hade köpt lite Wii spel till lelle då vi fick ett wii spel av lelles syster med familj. Som vi är så glada över, Maria o David tack......

Av lelle fick jag en Mobil så nu har jag åxå fac o mail i den ;)
Av pappa fick Jag o lelle gå på teater på rosers med Dagotto o co.

På måndagen skulle vi åka till G:a mormor, Min pappa fick ta med barnen dit då jag lelle o svärmor på ett hör var tvugen att besöka akuten, då William var väldigt slö o hade svårt med aningen. Vi trode att de var astma, men de vissade sig efter ett par dagar att de var RS Viruset. På tisdagen blev jag magsjuk, den värsta magsjukan jag varit med om, så jag var tvungen att åka hem o lelle tog över.

På fredagen åkte jag, Mario o Vendela upp till skhlm o firade min pappas kusin som fyllde 50år.
Lelle o William kom hem på fredagen, men då åkte William på Magsjuka o de har han än.... ;(

Så denna nyårsafton fick vi allt hålla oss hemma, men mellan toa besökan o spy torkande körde vi Wii maration o försökte ha trevligt än då.......

Pga av att William har Rs virus får vi inte besöka bla öp. förskolan på 2veckor, o Vendela får inte gå till dagis, då hon kan bära smittan o ge till de små på dagis. Så nu får vi inte träffa små barn, hur aktivera man barnen utan att vara där de finns barn.... hmm de ska bli intressant att se.....


Bilder kommer.......

Kram

RSS 2.0