31 Maj 2011

Så Var sommaren här. I morgon är de ju redan juli. Så snart ska vi vel kunna hänga på stranden igen???
Jag o älsklingen försöker nu planera sommarens aktiviteter.  Vi ska göra några dygns utflykter som kolmården och Astrid lingrensvärd, samt campa ett par dagar, o bara ta de lugnt. Sen står vi i valet att ev. köpa sommarlandkort, men vi vet inte om vi har lust att hänga där hela sommaren heller. Vi velar fram o tillbaka.

I Lördags så blev William Döpt . * WILLIAM Jimmy Mario Ulf* Så nu har han sina namn. *bilder kommer*
Synd bara att alla inte kunde komma o lämnade återbud samma dag. Men vi var ändå ett trevligt gäng av min släkt endas barnens farmor kom från lelles sida. Men min 3av 4 av min morfars bröder kom ända från Gotland/småland. Vilket var jätte trevligt. Även min Moster, hennes dotter med fästman. Min mamma hennes fästman o min lille bror,
Pappa, o mina systrar o bror. Min Kusin hade bakat tre stor goda Smörgåstårtor. Tack Moa♥
City Cross hade fått äran att baka 2tårtor.
William testar lära gå stolen.

I dag tog Mario bort sina stygn, så nu hoppas vi att de inte blir någon mer utväxt.
Utvecklingsamtal för Mario inför 1:an, så nu hoppas vi på att Mario hinner i kap sig själv innan skolstarten. Han är född i slutet av november, vilket gör att han börjar skolan när ha bara är 5,5år William kommer vara 6,5år när han börjar.

Vi åkte sedan ut till pappa o grillade.
Blir så les på 2av mina avelshonor som inte vill ta sig. Sommaren är ju snart slut o de är ju nu jag vill ha ungar inte i höst/Vinter.

Trött kille!

Nu sover alla barnen o lelle är på jobbet nu. Sj ska jag med snart försöka sova efter jag facbookat lite o kollat bloggar.


William har nu fått prova lite rån, majsbågar o Magopuré. Han äter som han aldrig gjort något annat. Så snart magon är slut ska ha få smaka lite potatis med Smör. Någon som har bra tips på barnmat att göra själv???

I morgon funderar vi på att göra en liten utflykt till några bekanta........

Kram

26/5 2011- Mamma är sjuk. (jag)

Har legat sjuk sedan i måndags, 40,3grader i feber som mest. Började känna mig lite konstig framot måndags kvällen. lelle skrattde  lite när jag sa att jag hade någ feber, så jag tvinga in honom från trädgården för att vissa min temp. Han fick någ inse att Jag inte skulle klara William själv eller de andra barnen heller för den delen. så han är nu hemma o för vårdagar fru. ;) Han är pappa ledig.

Han har rätt optimist då han tror att William ligger snällt någon stans medan han ska städa lagar mat tvätta eller lägga in disk. ;)

Jag var så varm så mjölken dunsta ;,,,( Så han fick tillägg lite då o då när mjölken tog slut. Men i dag verkar de som om de kommit igång. ;)

Var på begravning i dag. En Äldre granne från när jag var liten.
Nu håller vi på med de sista med dopet, hoppas nu att de blir lyckat..... fast har ont i min hals, ena örat o huvdet spräng snart, sen gör min nacke ont. Tycker faktiskt de är lite synd om mig. ;)


Kram



21 Maj 2011

Hej!

Nu har mina väninnor åkt hem.Tyvärr kunde inte alla komma men vi var fyra tjejer i allafall. Hade gjort en tackgratäng med kladdkaka till efterrätt. Vi pratade, drack vin och hade de trevligt.
Så nästa gång hopps jag de blir hos dig Marina. ;)

Min andra lillasyster med kille eller vän, framåt kvällen då bussen inte kom förrän efter 12.
lelle tog med sig alla barnen ut till pappa. så de känns lite ensamt nu, ingen bebis :(
Hoppas nu att de kommer hem, vill inte lägga mig själv.


Nu läggs de golv för fullt, de är snart färdiga, o i morgon ska de lägga de sista samt sätta upp listor, då ska jag hämta mitt ekbord som jag hittade hos svärmor när vi städade ur där. Hon tänkte lämna kvar de, men de var jätte finns, förutom en reva som svärmor råkade göra så ska slippa bordet o betsa om de så snart jag kan.

Hoppas allt är bra med er!

Kram
.

Saknade barn!

Hjälper till att sprida, saknade barn lägg upp på din blogg med!!!

20 Maj 2011

Visst är de skönt när barnbidraget kommer? Men så är de mycket som ska göras, tanka bilden, vecko handla och betala smörgåstårter till dopet. Oj fick jag inte pengar i dag? ;)

Hade med mig Vendela o William till Öppnaförskolan i dag. Kompisen M o i o ms dotter F. Kom o Flickorna hade så roligt, de lekte med My littel ponny, dockhuset mm. Även P o hennes F var där. F är en månad äldre än William.
De var så klart många flera, fredag är de massa barn o föräldrar.

Vi gick sedan hem för att hämta pappan och Mario för att ta våran tradition den 20:e Mc donalds. Testade deras 1955 Och kan varmt rek. den. stekt lök, becon muma.
Handlade på city cross glömde notarn o häften av att vi skulle handla, så får handka i morgon.
Ska ju ha tjejkväll i morgon. Ska bli så skönt (o knyker nu familjen annorlundas Madde citat.) Karin behöver vara Karin i bland och inte bara mamma.
De kommer några tjejer hit och vi ska äta lite, drika vin, (man får dricka 1-2glas vin när man ammar och jag dricker något glas var 4månad typ). Här är en av tjejernas blogg, Marina

Blir lite ledsen när man ska kommentera i bland och man måste ha konto någon stans som hör till bloggen. Varför inte bara skriva in sin blogg????



Någon här som läser min blogg som kan hjälpa mig lägga upp bilder här uppe???

Så vad ska ni göra i helgen nu då???




Kram






18/5 2011

Vill Börja med att säga grattis till Tant Monica Grattis på 29årsdagen.
Haha


Ja vi var på Uddetorp Natutbruksgymnasiet med ÖP.förskolan barnen tycket de var jätte roligt att gå runt o klappa alla kalvar får och hästar. Min Lillebror Jimmy var åxå med. Såklart glömde jag kamaran. Hmm
När vi kom hem, åkte vi o handla lite Lunch, Fläskfele med runda "pomes"  majs o sås, Mums*
Vi tog sedan en sväng till svärmor för att gå genom lite snabbt runt bland kjulerna om vi hade något där.
Lagade mat, korv stroganoff med makaroner.
Barnen hoppade studsmatta och lekte i lekstugan.

Lite sne någon som vet hur man ändrar???





Läste saga efter tandbortningen, och barna somnad faktiskt efter en stund, även William var trött så han fick ny blöja o pyamas, så la jag honom i sängen o efter 5-10 minuter sov han, så nöjd. :) Passade på att ducha.
Så nu sitter jag här i min ensamhet o funderar på att lägga mig eller vänta en stund ifall William vill ha ett kvällsmål.
Måste släppa ut hundarna iallfall så de får kissa innan natten.
Simon ligger här under databortet o snarkar :) Han klara sig inte ut sin mamma (jag) Måste med mig överallt,blir så orolig om jag försvinner. Ska till och med ligga vid mina fötter då jag är på toa. :) Visst är de sött men kan bli rätt jobbigt i pland. :) Han är ju en omplacerings hund, så vi vet ju inte vad som hänt innan.




Kram

17 Maj 2011

Idag har de stora varit på dagis/skola. Jag passade på o röja, o möblera om i sovrummet , när William sov fm. Han med en hel del, men de finns fortfarande att göra tills i morgon.
På kvällen kom Svärmor o min svägerska som är här i sverige ett par dagar. Då vi har en hel del att göra på deras föräldrar gård, Svärmår ska flytta o de är grejer från 30års boende, med massor som ska sorters, slängas/ sälas och hon ska vara ute till Agusti, så ja de finns att göra.

Ska ditt en sväng i morgon, o planera lite vad som ska med till lgh (svärmors) bla.
Ska natta Vendela nu för 10:e gången och William för natten.

Barna är lediga i morgon och vi har tänkt följa med Öp. förskolan till Uddetorp på studiebesök.
Ska försöka få med lelles mobil, så jag kan fota lite bland djuren o lägga upp här.

Planen för i morgon

10:00- 12:30 Uddetorp.
12:00 Lunch
14:00 Ska vi handla lite.
15:00 Ska vi ut till svärmor
19:00 Nattar barn!



Kram

16 Maj 2011

När jag kollade Mirkas blogg i dag, http://minbebis.com/blogg/tiobarnsmamma/vinnaren-2/
Så stod de något som fick mig att le, när jag insåg att den dära Karin som vunnit en av hennes tävlingar var jag.
Var lyckan gjord, brukar inte ha tur i spel :) o de här är den första blogg tävlingen jag vunnit. Hoppas nu att min vinnst kommer fram.

I dag hämtade vi Mario tidigare i skolan, då vi skulle kolla på hans utväxt han har bakom örat. Läkaren trodde de var något vårtliknade, skulle ta en närmare titt nästa vecka o ta bort den.

Svärmor kom förbi då hon skulle betala sin lgh idag.  Sen åkte vi till lgh med några lass.
Jag lelle o William tog med hundarna o snabb handlade när barnen såg kvällsfilm, lite mysigt att bara komma i väg bara älskling o jag. William sov i vagnen. Men inga ungar att ha koll på utan bara vi :)

Nu sover alla barnen . William har lite svårt att sova på dagen, o han blir jätte trött o den ända han somnar av är att få ligga i vagnen. Han har börjat vakna lätt åxå, o hans syskon ska ju bara klappa o greja o då vaknar han :( så just nu ligger han i vagnen så jag kan dra med den, då vet jag att han kan få sova.

Vendela har fått för sig att vi ska ha massa barn. :) Hon har vel sett för mycket på familjen annorlunda, o då ska vi ha varanan tjej/kille. Så i går pratade vi lite om barn, o jag sa att ett barn vill vi någ ha till lite senare. Då tittar hon fundersamt o frågar, men alla barnen som ligger i pappas snopp då??? För de första vad har hon hört de??? o för de andra vad svarar man???? Försökte förklara lite knasigt, men ungefär att de är vi som bestämer hur många barn vi vill ha....... Hon är även med mig o ser på En unge i minuten, då hon har så svårt att sova, o de är de jag tittar på och hon tycker de är jätte intressant, är ju lite rädd att hon ska bli avskräckt, men jag svara snällt på hennes frågor, hur de var när hon föddes, om hon skrek ect ect. :)

Nä i morgon är de en ny dag, o måste få upp min tvätt från tvättstugan, men torktumlarnen torkar inte längre :( o ja de är så dålig tork där nere, så hoppas nu att allt hinner torka tills i morgon då grannen ska tvätta. Men kommer att få ta upp o hänga här ändå......

Planeringen för i morgon....

8:00 Mario ska vara i skolan
8:45 Vendela ska vara på dagis
9:00-13:00 Plockar, damsuger, diskar o tvättar ( Ska ha tjejkväll på lördag)
13:00 Väntar hem mario
13:45 Hämtar Vendela
14:30 Mellis
15:00- 18:00 Barna leker, läxor o trädgården
18:00 Middag
20:00 Förhoppningsvis sover barnen......

Kram

13/5 2011

Fredag den trettonde, kan de börja bättre?! Fast vi hade ju våran otur förra fredagen, så hoppas nu på en lugn fredag.....

Jag o Vendela gick som vanligt till Öp.Förskolan, William sov hela förmiddagen, så jag kunde brå om Vendela lite extra. Vi pälade, degade och var med på Sångsamlingen, fast då var även William med, han satt i en babysitter och kollade med stora ögon när vi sjöng. :) Vendela var lite trilsk, men ingen av hennes vanliga tjejkompisar var där, även om de  fanns andra stora barn.

När vi gick hem mötte Pappa lelle o lillebror/morbror Jimmy oss, fast då var vi nästan hemma. Lelle gick sedan o möte upp Mario, som har börjat gå hem själv nu.

Älskling/pappa och Vendela åkte runt o klippte gräset innan lunch. Vi åt skink-risgratäng. De tog slut o vi tog även fram korv m. bröd till pappan o barnen. Även Jimmy var med, fast han säger varje gång att han inte är hungring så står han där sen. ;)

Ska se om de tänker hålla upp i kväll, då jag ska försöka få med barnen o hundarna bort till någon lekpark.
Sen ska jag överaska barnen med chockladbollar som jag bakat själv. (De går mycket fortare om jag gör dem sj, nu brukar barnen var med, men i dag passade jag på när de lekte i lekrummet. )

Sen väntas fredagsmyyyyyyyys....

Dagen i morgon

8-10 familjen vaknar äter frukost.
10-13 Vi är förmodligen ute vi fint väder annas är vi inne o städar, äter lunch
14-16 forsätter med de vi gjorde innan lunch, packar ner badkläder o fika.
16-18 Avslutning för simskolan o hela familjen får komma o bada.
19...... Åker till farmor sover där till söndag, då vi ska hjälpa henne tömma gården på allt skräp,, innan nya ägaren tillträder.


Hoppas ni alla får en bra fredagkväll!!!
Kram




Tävlar!

DSC01203 - Kopia
Jag tävlar hos tiobarnsmamman om en Sophie the giraffe!

Gör de ni med klicka bara på länken till Tiobarnsmamman.

Tävling



Jag tävlar hos sjubarnsmamma om ett presentkort på 250 :- hos hejbaby.se. Var med och tävla du med. Tävlingen är igång 4 veckor och avslutas den 27 maj kl 18:00

Read more: http://www.sjubarnsmamma.com/2011/04/vinn-presentkort-hos-hejbabyse.html#ixzz1M4uwon2f

10/5 2011

Ska snart i väg o hämta Vendela på dagis.
Mario går hem så de blir lite mindre spring o stress.
Skulle ju på sminkparty i dag, men tjejen som har de har blivit sjuk. :( Så nu får planerna ändras lite.

Ska försöka få lelle att bygga ihop sandlådan i dag, o greja lite i trädgård sätta mera frön. :)

När pappa får leka :)

har en trött o envis bebis här. han har bara sovit en timme nu på fm, brukar sova hela.
Men han blir ju större o mer vaken vilket är jätte kul. längtar tills man kan ta fram lära gå stolen om en månad eller 2. så kan han sitta i den en stund o bli aktiverad.


Kram

9/5 2011

Så var ännu en helg förbi.
Hände en tråkig sak i fredag som jag inte tänker gå in på så ingående, men Vendela råkade ut för en olycka, som resulterade i 2stygn under ögat 3 under hackan o 2 i överläppen/ munen. Så hela ef. o kvällen spenderades på sjukhuset.

I Lördags var vi på konfirmation då min lille bror Jimmy tog konfirmation. Lite udda redovinsing i form av en modervisning där olika kläder liknads vid t:ex röd- kärlek. Min bror spelade Gitar o 3tjejer sjung.
Efter fick vi planka med potatis gratäng. MMM vad gott de var.

Igår ja vad gjorde vi då??? hmm jo lelle hjälpte en kompis att flytta, jag städade o tog de lungt i värmen.

Idag var vi o besökte de nya dagiset Vendela ska börja till hösten. Tror de blir bra, fast de är 28st barn 3-5år. Varför ska man knö in så många? 3 Fröknar.

Lelle o barnen åkte bort o lämna Ludde hos en kompis o hans tjej, då han ska bo där ett tag. Som en extra familj. Tror de blir bra för honom. Så jag var själv utan barn i 1.5 timme ungefär inte ens William var hemma, kändes lite konstigt att vara utan honom. Men kunde då städa klart, då Prästen kom o vi hade Dopsamtal. Fast vi pratade o fikade ute.

Har nattat alla barnen för en stund sedan, o i morgon rullar de på igen med dagis skola o senare på kvällen ska jag ev. Sminkparty LR på Öppna förskolan.


Kram

Tävling

smycken

Jag tävlar hos tiobarnsmamman om ett presentkort på 250kr hos Carolines smyckesskrin.


Tävlingen avslutas 14/5-11 kl. 21.00! Lycka till ;-)


4 Maj! 2011

William växer o växer

6740g 66.5cm o 41,5 huvd

2Sprutor fick han, en i varje lår, stackarn, blev lite ledsen efter andra sprutan, o på kvällen fick han feber o var väldigt gnällig. I dag åt o sov han mest, förmodligen biverkning efter sprutan.

Pratde med min syster i dag, (o en del har någ hört de på radion.) Men när en anställd o en praktikant på en gård var vid göselbrunarna, så hittade de en druknad tant o hennes hund. Förmodligen skulle tanten rädda hunden o hoppat i efter. Så tråkit o sorgligt när sånt händer, hade hon tänkt lite o hämtat hjälp kunde ju båda ha levt idag.
De ryser i mig.

Var hos pappa i dag och fångade in en kanin som rymt, hennes nya ägare kommer på fredag, så hoppas att hon inte försöker ryma igen även om hon hällre springer fritt, vill jag ha henne i en bur. :)

Vi hade en kanin för ett par årsedan, när vi både på landet, han hete Herr Gotland, han skulle ut varje morgon när man gav kaninerna vatten o halm, så sprang han ute hela dagen, o när man var ute bland kaninerna på kvällen o gav den mat så kom han så snällt och hoppa in i buren igen. O blev han inte utsläppt på morgonen, om vi t:ex skulle bort blev han jätte arg o sur. :) Tvärr blev han skrämd av våran hund o han dog. Men de kan man kalla personlighet hos en kanin.

Mario ska börja gå hem från skolan nu o hoppas han kommer hem i morgon. Så slipper vi springa upp till skolan efter Öp. Förskolan.

Var på efterkoll i går, allt såg bra ut och jag fick ett recept på cerasett minipiller ska börja när min mens kommer. Så behöver jag inte ta ut någon spiral om vi nu skaffare ett till barn om ett par år. Vem vet........... Men sen får de någ räcka. Hoppas jag är nöjd då.... :) o lelle med förstås......

Dagen i morgon:

7-8 Väcker barn, frukost o Mario Ska vara i skolan till 8.
9:00 Går med två barn till Öp. FÖrskolan lämnar Vendela med väninan M o hennes dotter F utanför.
9:30-10:30 Babymassage
10:30-13:00 Öppna förskolan
13:00 Kommer hem o förhoppningsvis är Mario hemma. Vi har med oss M o F.
18:00 Middag o kvällsrutiner tänder nattning saga
20:00.21:00 Egen tid med William o ev. en vaken lelle.
22:00 Ska även jag i säng!!!

Så nu har ni läst om mitt svamel... :)

Kram

3 Maj 2011

Nu när de äntligen är maj snöar de och är kallt. Som tur är slipper vi snön än så länge "peppar Peppar" Men 2plus i morse när jag väkte barnen för dagis /skola. Men när vi gick var de 4+. Lite bättre i allafall. Men 3 barn ska ut. Visst är de konstigt när vi mammor lämnar så ska alla barnen med o bli lämnade samtidigt. Men när papporna ska lämna lyckas alltig slippa de dära med att ta med alla barn, utan tar bara de barnet som ska iväg. O då tar de bilen. *gnäll*

Ja ja barnen är där de ska o William sover nu en stund. Ska snart till Bvc kl 11 o mäta väga o spruta. Mario ska åxå med då han har något som växer ovanfan för örat eller uppepå. Påminer om en vårta men de är de inte, får se vad läkaren säger.

I går var Min "nya" vänina E här för fösta gången. Våra döttrar går på samma dagis och de är bästa vänner. Så bjöd över henne o hennes 3 barn över på fika. Hennes minsta blev en pojk o är 1vecka yngre än William, men jag ljuger inte om jag säger att William var 3ggr så stor. :) Hennes H vägde i 1kg mindre vid födsen kan ju berå på de.
Trevligt hade vi iallafall.

Så nå hoppas jag på SOL i dag. Var redan lite varmare när vi( jag william o hunden simon) gick hem.
Ska nu ta en promenad med Ludde tror jag. Vill inte gärna gå ut med dem samtigt, när jag är själv, då den ena livar upp den andra.

NÄ ska kolla fac, mail och lite bloggar nu innan jag ska läger in en maskin med tvätt o en med disk.



Kram

1 Maj 2011

I dag hade vi ett extra barn. F med oss ut till Morfar, hon var lite ovan med alla dofter, men de glömde hon snart o var med o matade hönor, getter o får med lite bröd. Flickorna lekte bra. Mario hjälpte morfar att sätta upp nya stolpar i hagen och sen att mocka hos kona.
Jag satte ihop lite kaniner så hoppas nu på små söta ungar om en månad.

Var o kolla på vår elden igår.

Mario o Vendela i en koja intill Vårelden!!!

Lelle o William vid vårelden!!!!

William nybadad o ny masserad!!!!

William älskar att få babymassagen, de lyser om honom när han inser att de är dax. :)
William är mer framåt nu, vill vara med och söker kontakt, jollrar o skrattar. Vill även sitta upp för att inte missa något, I sjalen ska han sitta framåt för att se den stora världen. *Mamma älskar dig hjärtat*

Vendela har kommit in i någon trots nu. 5årstrotset??? Hon är extra mammig, o blir jätte ledsen om de går imot henne eller att jag inte kan sitta hos henne i timmar. Förut har hon kunna säga varför hon är arg eller upprörd, men nu skriker hon bara, som när jag skulle ut med hundarna o jag satte på en film till henne innan jag gick, så skricker hon hjärt skärande efter mig. Mamma Mamma o tårana forsar. Hon ville inte följa med utan bara gråter o skriker, men jag måste ju gå även om de skär i ett mamma hjärta. Lugnt hon var inte ensam, pappa klippte gräset utanför, så honom så hon genom fönstret hela tiden. Morfar o Mario var i hagen utanför.

Tillsist ger lelle upp. O när vi kommer hem sitter hon o gosar med "pappa" o ser på film, o vill inte alls prata med mig, utan nu är hon pappas flicka. :) ♥♥

Nu har alla barna duchat/badat o  är nattade i morgon har vi två "möten" o en kompis till Vendela med mamma o syskon kommer, så måste städa lite nu....

Kram

RSS 2.0